Eigen horeca zaak beginnen

Eigen horecazaak beginnen, wat heb je nodig?

Je gaat een eigen horecazaak beginnen, maar wat heb je hiervoor allemaal nodig?

Een restaurant beginnen: voor velen een droom! Een aantal mensen durven die stap te zetten en maken van die droom de werkelijkheid. De realiteit is helaas dat lang niet elke nieuwe horecaondernemer het redt. Een restaurant beginnen is niet eenvoudig. Los van het financiële plaatje heb je ook echt doorzettingsvermogen nodig. Het is in de meeste gevallen een kwestie van hard werken en geduldig zijn. 

Maar wat komt er nu concreet bij kijken? Bij het starten van een horecazaak heb je te maken met verschillende overheidsregels. Zoals voor de brandveiligheid en hygiëne, maar ook de juiste vergunningen. Ook wil je het juiste bestek en glazen aanschaffen. In deze blog lees je wat je nodig hebt als je een eigen horecazaak begint. 

Een horecazaak beginnen

Je gaat je droom waarmaken: een eigen restaurant beginnen, of misschien wel een eigen bar starten of een broodjeszaak. Bij het opzetten van een bedrijf kan het je helpen om te kijken naar de 'vier P’s'. Oftewel de marketingmix van jouw bedrijf waarbij je kijkt naar 'product', 'plaats', 'prijs' en 'promotie'. Stel jezelf de juiste vragen met betrekking tot jouw horecaonderneming, zoals:

  • Welke keuken ga ik serveren? Is dit onderscheidend genoeg? Is er een markt voor? Hoe zit het met de concurrentie?
  • Aan welke eisen moet het pand voldoen? Waar vind ik dit pand? Welke locaties zijn wel en niet geschikt? 
  • Wat wordt het prijsniveau van mijn restaurant? Is daar een doelgroep voor?
  • Hoe ga ik mijn restaurant van de grond krijgen? Wie kan mij daarbij helpen? 

Met de marketingmix zet je een sterk fundament neer voor je bedrijf. Daarnaast moet je ook een aantal praktische zaken regelen. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel, verzekeringen afsluiten, voldoen aan de milieuvoorschriften en je houden aan bepaalde regels omtrent hygiëne. Dit laatste kun je doen door middel van een HACCP-plan. Hierin beschrijf je hoe je de regels voor de hygiëne gaat volgen. Het is dus belangrijk om je je hierover goed in te lezen. 

Nadat je dit hebt geregeld en de droomplek hebt gevonden voor jouw eigen horecazaak ben je helemaal klaar om de zaak in te richten. Het leuke werk kan beginnen! Je kunt hier volledig je eigen stijl creëren. Ga je voor een rustige, elegante sfeer of juist voor een opvallend, kleurvol interieur? 

Verschillende soorten glazen

In jouw nieuwe horecazaak kan kwalitatief en origineel glaswerk uiteraard niet ontbreken. Bij APS Glass & bar Supply ben je op het juiste adres voor glaswerk voor horeca. Het is verstandig om een lijst te maken met welk glaswerk je allemaal nodig hebt. Ga je een wijnbar beginnen? Dan kun je je extra focussen op speciale wijnglazen. Staan er veel speciaalbieren op de drankkaart? Dan raden wij je natuurlijk aan om genoeg verschillende speciaalbier glazen te kopen.

APS heeft veel basics die je voor elke horecazaak kunt inslaan; zoals waterglazen en karaffen. En allerlei soorten glazen geschikt voor: wijn, bier, cocktail/ mocktail en sterke dranken.

Servies en bestek

Indien je een eigen restaurant gaat beginnen heb je natuurlijk ook bestek nodig. Ook voor het servies zijn er veel opties als het gaat om stijl, het beste is om dit met de stijl van je restaurant en glaswerk te combineren. Hierdoor creëer je als horecaondernemer een originele en aangename sfeer voor de gasten. Servies komt in allerlei soorten en maten. Kies je bijvoorbeeld voor keramisch servies, ga je toch voor porselein of kies je voor aardewerk? Het aanbod is enorm en elk soort servies heeft zo zijn eigen voordelen. Bij APS Glass & Bar Supply beschikken we over het mooiste en beste horeca servies. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze!

Bar tools

Naast glaswerk, servies en bestek beschikken wij ook over een groot assortiment aan barbenodigdheden om je nieuwe horeca zaak compleet te maken. Ons assortiment is namelijk het grootste en meest kwalitatieve van Europa. Bij het starten van een nieuwe horecazaak zijn er een aantal essentiële benodigdheden die niet kunnen missen. Zoals spoelkratten, ijsemmers en disposables. Ook voor de echte barista's hebben wij alle benodigde tools in huis. 

Bij APS helpen wij je graag verder met de finishing touches van jouw eigen horecazaak. Niet alleen voor het aanschaffen van de producten maar we geven je ook graag advies. Dankzij alle kennis en ervaring kunnen wij eraan bijdragen dat je een succesvolle start maakt met het openen van jouw horecagelegenheid.


Andere artikelen die je wellicht interessant vindt

  • Horeca Glazenwijzer: Koffie

    , door Maartje Beukers Horeca Glazenwijzer: Koffie

    De Glaswijzer voor koffie licht verschillende koffiekopjes en koffieglazen toe en legt uit welke koffievarianten er allemaal zijn.

  • Bierglazen kiezen

    , door Maartje Beukers Horeca Glazenwijzer: Bier

    De Glaswijzer voor bieren helpt je op weg om het juiste glas voor het perfecte biertje uit te kiezen!

  • Eigen horeca zaak beginnen

    , door Maartje Beukers Eigen horecazaak beginnen, wat heb je nodig?

    Je gaat een eigen horecazaak beginnen, maar wat heb je hiervoor allemaal nodig?

© 2024 APS Glass & Bar Supply Algemene Voorwaarden Cookiebeleid
  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • PayPal
  • Visa
Website ontwikkeld door Chase Marketing

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.